Menu

Delftse scholen zamelen afgedankte elektrische apparaten in


Delft – 09-09-2019 - De basisscholen De Bonte Pael en De Regenboog,  de kinderopvang Werelddreef, de Bernadette Mariaschool en de Prins Mauritsschool zamelen afgedankte apparaten in, in ruil voor een beloning met de scholen-inzamelactie van Wecycle.
Tot half november zamelen de scholen afgedankte kleine elektrische apparaten in en ontvangen daarvoor een beloning. Het gaat om een inzameling en recycling van afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). Wecycle doneert bovendien een bedrag en verjaardagpakket aan Stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen hun verjaardag kunnen vieren met cadeautjes en traktaties.
De inzamelactie heeft een educatief karakter. De scholen maken gebruik van actiemateriaal en een schoolkrant met puzzels en informatie over recycling van apparaten en lampen. Iedere deelnemende school ontvangt een leesboekenpakket naar keuze of een digitale camera. De inzamelactie loopt van 9 september tot en met 11 november. 

Recyclelessen voor de volgende generatie
Wecycle organiseert al jaren inzamelacties op basisscholen en met succes. “Kinderen komen steeds jonger met steeds meer elektrische apparaten in aanraking” zegt Jan Vlak, directeur van Wecycle. “Denk aan een telefoon, elektrische tandenborstel, spelcomputer of radio. Maar ook het lampje dat naast hun bed staat, is een apparaat. We willen daarom al vroeg bijbrengen dat deze spullen na afdanking moeten worden ingeleverd voor recycling.” Al het e-waste dat Wecycle inzamelt, wordt voor 95 procent nuttig toegepast. Zo krijgen grondstoffen een tweede leven.