Menu

Musical Willem van Oranje in Delft


 

Bas Vollebregt, wethouder Economie, Cultuur, Grondzaken en vastgoed Delft: “Een musical over Willem van Oranje in Delft is een geweldig goed idee. Het is uniek dat zijn verhaal, het verhaal van een Delfts icoon, hier wordt verteld. Ik verwacht dat de musical veel mensen naar onze Prinsenstad zal brengen. Delftse ondernemers sluiten aan met origineel aanbod in horeca en handel. Op deze manier kunnen veel Delftenaren profiteren van dit mooie initiatief.”

 

Rick Engelkes: “Al in 2014 ontstond het idee om een musical over het leven van Willem van Oranje te maken, een van de belangrijkste figuren uit onze geschiedenis. We willen zijn verhaal op zo’n eigentijdse, spectaculaire manier verbeelden dat het je inspireert en energie geeft. Een voorstelling die je meeneemt naar de tijd waarin iets heel belangrijks in beweging werd gezet; een strijd voor vrijheid van geloof, onafhankelijkheid en tolerantie. Thema’s die vandaag de dag nog steeds actueel zijn.”

 

Willem van Oranje ontwikkelde zich tot een staatsman die wilde verbinden, die streed voor geloofsvrijheid en die de kiem legde voor een volk dat niet bestond uit onderdanen maar uit medeburgers. Avant la lettre was hij de uitvinder van het vermaarde Hollandse poldermodel en onze gastvrijheid voor vreemdelingen. Een groot denker wiens gedachtengoed invloed heeft gehad in heel Europa en zelfs op de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring van 1776. Een charismatische en charmante man, die áls hij sprak iedereen om zijn vinger wond. Een vader met vijftien kinderen bij vier vrouwen, én minnaressen. Een militair, worstelend met zijn eigen idealen en die zijn strijd uiteindelijk met de dood moest bekopen.

 

De kaartverkoop opent in maart 2020. Wie de rollen gaan vertolken zal in een later stadium bekend worden gemaakt. Volgend jaar mei start de bouw van het theater in Delft.

Op https://www.willemvanoranjemusical.nl/ kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de nieuwsbrief.