Menu

Toekomstvisie Prinsenhofgebied


Delft - 23-10-2019 - De werkgroep, die een toekomstvisie voor het Prinsenhof en zijn omgeving op papier zette, organiseerde een stadsgesprek in het Prinsenkwartier. Kunsthistorica Joseé Claassen, lid van de werkgroep, presenteerde de visie op basis van één sjabloon met drie scenario’s. Na een korte rondleiding over het plein en door de tuin volgde er een levendige discussie tussen de aanwezigen in de zaal met werkgroepsleden en een paar deskundigen. De tuin bleek een gevoelig punt. Waar komt de entrée en het museumcafé? Hoe kan het klimaat worden verbeterd? Wat worden de functies van de Waalse Kerk en de Van de Mandelezaal? 
Het wordt nu een zaak van ‘tekenen en rekenen’. Eén of meerdere architecten zullen de restauratie van het museum en haar buitenruimte moeten ontwerpen, terwijl het gemeentebestuur de kosten zal moeten aangeven. Wie weet vòòr het einde van dit jaar.
Aat Snaterse kreeg uitleg van Joseé Claassen. Dit gesprek is te beluisteren op woensdag 30 oktober bij Delft Centraal tussen 10 en 12 uur. Herhaling: tussen 17 en 19 uur.