Menu

Delft kiest het beste boek van 2019.


Delft – 03-01-2020 - Ook dit jaar kiest Delft het beste boek van het afgelopen jaar. Na het succes van afgelopen jaar is er een nieuwe traditie geboren. Paagman roept iedere Delftenaar op om het beste boek van 2019 te stemmen. Vandaag start de verkiezing: Delft kiest het beste boek van 2019. Gedurende de hele maand januari kunnen alle Delftenaren stemmen op het beste boek van 2019 of een eigen favoriet nomineren.

Wie volgt Het Pilgrim Fathers complot  op
De boekverkopers van Paagman keken terug op de boeken die in 2019 verschenen zijn. Daaruit kozen zij de 12 beste boeken waarop gestemd kan worden. 

Staat jouw favoriete boek er niet bij? Dan kan je een eigen keuze geven. Het enige selectiecriterium is dat het boek in 2019 moet zijn uitgegeven. Een stem is alleen geldig wanneer de stemmer woonachtig is in Delft. Afgelopen jaar was het een spannende strijd tussen Het Pilgrim Fathers complot van Jeroen Windmeijer en De Afscheiding van Marcel de Jong, waarbij Het Pilgrim Fathers complot net won.

De shortlist dit jaar bestaat uit (in willekeurige volgorde):

1. Pieter de Hooch in Delft - Diverse auteurs

2. Normale mensen - Sally Rooney

3. Isabella Boem en de schilder Pieter de Hooch - Sjoerd Kuyper

4. De smaak van de Sawa - Nico Jouwe

5. Het isgelijkteken - Robbert Dijkgraaf

6. Ik wou dat ik een vogel was - Diverse auteurs

7. Jacques van Marken - Jan van der Mast

8. Het feest - Elizabeth Day

9. De meeste mensen deugen - Rutger Bregman

10. Het Hollandse Huis - Ann Patchett

11. Het is oorlog maar niemand die het ziet - Huib Modderkolk

12. Vallen is als vliegen - Manon Uphoff

Stemmen kan via de website www.paagman.nl/besteboek2019. Tevens kan worden gestemd in de winkel van Paagman, Choorstraat 1.

Ook de stemmer kan in de prijzen vallen: Paagman stelt 25 Paagman CadeauCards ter waarde van €20,19 beschikbaar die worden weggegeven onder de stemmers.