Menu

Frank Auperlé maakt ‘Gouden Mariakaakje’.


Delft – 07-01-2020 – De Delftse kunstenaar Frank Auperlé heeft veertig klanten een Maria kaakje te geven. Hij overgoot veertig Maria biscuitjes met epoxy en maakte daarmee de droge kaakjes voor eeuwig houdbaar. Die ‘eeuwige kaakjes’ gaf hij zijn bezoekers als nieuwjaarsgeschenk . Er was tussen de kaakjes echter ook een gouden exemplaar. Dat gouden kaakje is via de website van de kunstenaar bij opbod verkocht.  Het hoogste bod voor het Gouden Maria Kaakje kwam van een Delftse Caféhouder. Deze Delftenaar is hiermee de eigenaar van het waarschijnlijk duurste Maria kaakje dat ooit is verkocht. Het bewuste kunstwerk van Auperlé bracht een bedrag van 229,99 euro op.

Over het werk
Frank Auperlé brengt graag alledaagse dingen onder de aandacht. Zo vergulde hij eerder dit jaar een mobiele pinautomaat en goot hij een lente-ui in epoxy. “Als mijn oma, toen ze nog leefde, een slechte week had zette ze een koektrommel op tafel vol met droge Maria kaakjes. Nog voordat je het besefte had je een halve trommel van die bleke biscuitjes naar binnen gewerkt en was daarna alles nog hetzelfde. Ik dacht het word eens tijd dat dit onopgemerkte koekje zijn katholieke naam eer aan doet en gehuld in goud door het leven mag”, aldus de kunstenaar.

Delft Centraal
Op woensdag 8 januari komt kunstenaar Auperlé rond de klok van 11:30 uur in het programma Delft Centraal vertellen over de totstandkoming van dit kunstwerk.