Menu

Bluesfestival Delft weer terug op 14, 15 en 16 februari


Delft – 09-01-2020 - Dit jaar vindt de 22ste editie van het jaarlijkse Bluesfestival in Delft plaats in het weekend van 14, 15 en 16 februari. Naast de gratis optredens met livemuziek op 36 verschillende locaties staan er ook een aantal ‘specials’ op het programma.

Zo begint op donderdag 13 februari 17:00 uur al het feestje voor de muziekliefhebbers. In filmhuis Lumen kun je dan de documentaire ‘That’s The Way It Is’ bekijken. De muziekdocumentaire laat de voorbereiding van Elvis Presley zien van zijn concert in Las Vegas in de zomer van 1970. De toegangsprijs is 9 euro.

Op dezelfde avond om 20:30 uur speelt dichter-muzikant Nico Dijkshoorn in het Rietveld Theater een optreden met zijn band The Hank Five. Het optreden bestaat uit gedichten, verhalen en bluesmuziek. De toegangsprijs is 17,50 euro.

Altijd al mondharmonica willen spelen? Op zaterdag 15 februari om 14:00 uur wordt er in het Hampshire Hotel een mondharmonica workshop georganiseerd. Je leert tijdens de workshop alle basisprincipes bij. Meedoen? Schrijf je vooraf in. De workshop kost 20 euro per persoon, inclusief mondharmonica.

Op zaterdagmiddag wordt er van 14:30 tot 15:30 uur een gospel optreden gegeven in de Maria van Jessekerk. Hier luister je naar het Elijah Gospel en Soul Choir. Entree is gratis.

De laatste special is op zondagmiddag 16 februari om 15:00 in het Rietveld Theater. De gitaristen Guus en John Laporte van de band Barrelhouse vertellen over hun passie voor blues. De broers zijn geen zangers, maar gaan naast hun verhalen ook zingen. Ook zal er aandacht besteed worden aan piano blues en boogiewoogie. De toegangsprijs is 7,50 euro.

Het volledige overzicht van het bluesfestival is te vinden op www.delftblues.nl.

Foto: Nico Dijkshoorn