Menu

Anders vergaderen in Delft


Delft - 09-01-2020 - De gemeenteraad introduceerde donderdagavond haar nieuwe werkwijze. In de commissiekamer van het stadhuis werd het onderwerp incidentele festiviteiten gestart met een bijeenkomst van ondernemers, muzikanten en inwoners die allemaal hun mening konden geven over de regels van het gemeentebestuur. De commissie Economie, Financiën en Bestuur onder aanvoering van Ineke van Geenen luisterde mee. Over politiek mocht niet gesproken worden, want het ging om de beeldvorming. Karin van Woudenberg, adviseur Veiligheid van de gemeente, gaf een toelichting op het beleid.
Wat moeten al die decibellen op straat? Kan de regelgeving niet wat soepeler? De communicatie moet beter. Zomaar een paar punten die ter sprake kwamen. Men vloog elkaar niet in de haren, de argumenten waren meestal ter zake.

In de pauze had Aat Snaterse een gesprek met één van de deelnemers: Jon Cornelese, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Delft. Dit is te beluisteren op woensdag 15 januari tussen 10 en 12 uur in Delft Centraal. Herhaling tussen 17 en 19 uur.

De foto’s zijn gemaakt door Willem de Bie.