Menu

(K)Woningsnacht en -dag in Delft 


Delft – 22-04-2020 – Koningsdag ziet er dit jaar in Delft heel anders uit. Geen vrijmarkten, feestjes of andere gezellige partijtjes. Maar toch wordt de verjaardag van koning Willem Alexander ook dit jaar wel gevierd. De dag is door de Oranjebond omgedoopt tot Woningsdag.  Je kunt je oranje pak of jurk gewoon aantrekken om dit alternatieve feest toch te vieren. De organisatoren van Oranjekoorts hebben namelijk niet stil gezeten en toch een feestelijk programma samengesteld.

(K)Woningsnacht
De Burgemeesters brengen de Oranjekoortsfeestvierders dit jaar tijdens (K)Woningsnacht digitaal samen. Tussen 20.00 en 23.00 uur kan er thuis gefeest worden met een livestream op www.oranjekoortsfestival.nl. Bekende gezichten, zoals het volledige team van De Delftsche Helden, komen voorbij, maar ook Barry Badpak heeft een videoboodschap voor alle kijkers.

Op Woningsdag zelf worden om 09:45 uur in heel ons land, dus ook in Delft, de klokken geluid en om 10:00 zingen we allemaal het Wilhelmus. Dat doen we thuis op het balkon, in de tuin of voor de deur. Maak van jouw optreden een video en stuur die na je optreden meteen op naar info@deburgemeesters.nl of plaats hem op je eigen social media met #KoningsdagDelft, dan zorgen De Burgemeesters er voor dat deze wordt meegenomen in de livestream uitzending. 

Volg Koningsdag via de  livestream
Je kunt Koningsdag online vieren op www.koningsdag-delft.nl. Hier zal tussen 15.00 en 16.00 uur de officiële Koningsdag Delft livestream plaatsvinden met een uitgebreid en divers programma. Presentatoren Guy & Saar presenteren het programma vanuit een leeg Theater de Veste en nemen de kijkers mee in een online Koningsdag livestream. Wat kun je verwachten? Een toespraak van Burgemeester Marja van Bijsterveldt vanuit het stadhuis, Guy & Saar gaan de stad in met wethouder Bas Vollebregt en er is muziek van onder andere muzikaal comedyduo Maartje & Kine en Jet van der Steen, Sax & Strings en Dann Hill treden op vanuit een lege theaterzaal. Ook Pieter Jouke doet mee met een speciale Woningsdag sketch vanuit zijn eigen woonkamer. Jij kunt thuis ook deelnemen, via de chat of je kan met een videoverbinding inbellen in de uitzending. 

Genieten met het Delfts Collectief
Om nog langer van Koningsdag thuis te genieten, is er op de website een voorprogramma van 14.00 tot 15.00 uur met lokale muzikanten samengebracht door Delfts Collectief. Ook is er een officieel naprogramma, van 16.00 tot 20.00 uur onder de noemer Ik Willem Thuis van De Kromstraat en De Wijnhaven. Hier kun je genieten van live optredens van onder andere Dann Hill en Capital S, een speciale Koningsdag online pubquiz met De Microfoonman, een koningsdagbingo en afsluitende muziek van DJ PJ. 

 

Nu al meedoen
Niet alleen kun je tijdens de livestream meechatten en inbellen bij Guy & Saar, je kunt ook nu al meedoen. Misschien wil je iets speciaals zeggen tegen een geliefde of heb je een mooie boodschap voor heel Delft. Stuur jouw persoonlijke videobericht (5 a 10 seconden) in naar info@deburgemeesters.nl, dan komt deze voorbij in de livestream. Ook kun je via sociale media laten zien hoe jij Woningsdag viert door #KoningsdagDelft bij je berichten te plaatsen.