Menu

Chris Hoogduin over 75 jaar bevrijding


Delft - 01-05-2020 - Hij is 6 jaar als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en herinnert zich scherp wat hij in die oorlogstijd  heeft meegemaakt. Hij wil het mij graag vertellen, maar wel op gepaste afstand om het corona virus geen kans te geven. De microfoon is bevestigd aan een hengel van 1½ meter, zijn vrouw luistert belangstellend mee.
Chris wordt al op jonge leeftijd ingeschakeld om voedsel te verzamelen en de verhalen daarover zijn avontuurlijk. De omstandigheden en met name de bombardementen boezemen hem angst in. Een vergelijking met de coronacrisis dringt zich op. Over de hongerwinter vertelt hij  schrijnende verhalen. De bevrijding beleeft hij intens, de straatfeesten vindt hij fantastisch.
‘Nooit meer oorlog’, zegt Chris, maar hij betwijfelt of de mensen zo verstandig zijn.Op 28 april interviewde Aat Snaterse van Omroep Delft Chris Hoogduin in zijn woning. De uitzending is te beluisteren op 5 mei bij Omroep Delft, 106.3 FM online en 92.9 op de kabel. Tijden: van 10 tot 11 uur, met herhalingen om 12 en 17 uur. Op Facebook en op de website www.75jaarvrijheidindelft.nl verschijnt een verwijzing naar het gesprek met Chris Hoogduin.

 

De foto’s zijn gemaakt door Sylvia Coenen.