Menu

Michael Varekamp & The Legends live vanuit Rietveldtheater


Delft – 18-05-2020- De internationaal gelauwerde jazztrompettist Michael Varekamp & The Legends geven donderdag 21 mei hun eerste - van drie -  livestream concerten JAZZ & STORIES. De concerten zijn live te volgen via de livestream vanuit het Rietveldtheater in Delft (in deze tijd omgedoopt tot Rietveld-thuis-theater te volgen via de thuisbuis). Het tweede en derde concert zijn zelfs live te bezoeken door een beperkt publiek. The Legends met Michael Varekamp zijn bekend van onder andere de succesvolle muziektheatervoorstellingen Miles! en I am a soulman. In het prgramma Delft Centraal op woensdag 20 mei zal de trompettist rond 10:30 uur iets vertellen over het bijzonder concert.

Verhalen & Muziek van jazzlegendes
In de live concerten vanuit het Rietveldtheater keren de muzikanten terug naar hun favoriete shows Louis!, Miles! en ‘Swingin’ in New Orleans’. Shows waarin muziek, verhalen en beelden samensmelten en het publiek meenemen in de hoofden van de legendes van de jazz. In de cast bevinden zich topmusici zoals Harry Emmery, Jerome Hol, Yoran Aarssen, Manuel Hugas en Erik Kooger.

Wervelende klanken 
The Legends gingen de laatste vijf jaar als een wervelwind door de Nederlandse theaters met theatershows over jazz grootheden als Louis Armstrong, Miles Davis en Billie Holiday.  Ze zouden 13 maart in première gaan met hun nieuwe voorstelling The Soul Preacher met aansluitend een tournee naar Suriname met dit gezelschap.
Swingin’ Paris is het nieuwe theaterprogramma van The Legends dat naar verwachting vanaf begin oktober op tournee door het land gaat.

 

Foto: Nico Brons