Menu

VAK Lunchconcert nu via YouTube


Delft  - 11-06-2020 –  Op dinsdag 30 juni vindt het tweede online lunchpauzeconcert van De VAK plaats. Docent van De VAK Ed Baatsen (piano) treedt voor het eerst op in een duo setting samen met Bert Lochs (trompet, fluegelhorn). Zij kennen elkaar onder andere van de jazzformatie 'HENK' waarmee zij net hun tweede cd hebben uitgebracht. De muziek die dit duo ten gehore brengt, valt onder de noemer moderne, creative jazz. Vanaf 12:45 uur is eigen werk en improvisaties te horen via het YouTube kanaal van De VAK. Het concert is eerder opgenomen op het grote podium in OPEN.

Gerenommeerde jazzartiesten  
Docent piano bij De VAK, Ed Baatsen, is sinds lange tijd actief in de Nederlandse jazzscene. Als sinds 1994 maakte hij deel uit van de groep Special Delivery. Met deze groep en met andere bands heeft hij talloze cd's opgenomen. Hij speelde diverse keren op het North Sea Jazz Festival, Bimhuis, LantarenVenster en andere jazzpodia in binnen – en buitenland. In 2011 richtte Ed samen met Han Slinger (contrabas) en Bert Kamsteeg(drums) zijn huidige trio Kenturah’s Kitchen op.
Bert Lochs wordt gezien als één van de beste trompettisten van zijn generatie. Met onverminderd enthousiasme weet hij steeds weer het publiek te verrassen met zijn lyrische en virtuoze bugelspel en krachtige, felle trompetklanken. Hij begeeft hij zich steeds meer op het snijvlak tussen jazz en klassieke muziek, waarbij hij duidelijk hangt naar de impressionistische lyriek van rond de vorige eeuwwisseling.

Onder de noemer 'De VAK bij je thuis' test De VAK tot aan september met het aanbieden van online (live) activiteiten en evenementen zoals deze concerten en een Open Dag. Op dinsdag 21 april probeerde het centrum voor de kunsten in Delft deze nieuwe vorm van concerten aanbieden voor het eerst uit met een pianoconcert van Marc Wielart. In een maand tijd is dit concert bijna 900 keer bekeken.
De online lunchpauzeconcerten concerten worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Delft en Fonds1818.

Ga naar van het YouTube kanaal van De VAK, abonneer en klik op het belletje, ontvang als eerste een melding wanneer je kunt gaan genieten van dit bijzondere lunchpauzeconcert! Of hou de website van De VAK in de gaten.